Tuinverlichting

Tuinverlichting wordt traditioneel gedaan met kaarsen en lantaarns die gemakkelijk verkrijgbaar en goedkoop zijn om te kopen. Het gebruik ervan is echter vrij beperkt gebleven, aangezien ze ’s nachts schaars kunnen zijn. Dit is waar solar tuinverlichting in beeld komt. Tuinverlichting op zonne-energie omvat over het algemeen draagbare zonnelampen (vast of draagbaar), die hun verlichting produceren door middel van directe of indirecte stroom (DC).

Tuinverlichting kopen

Oplossingen voor tuinverlichting op zonne-energie omvatten verschillende soorten buitenverlichtingsapparatuur, waaronder tuinverlichting op zonne-energie, wandlampen op zonne-energie en landschapsverlichting op zonne-energie. Ze bestaan meestal uit een lichtbron (een lamp of kaars) die is gemonteerd op een frame of paal die stevig in de aarde is geworteld. Deze armaturen worden vervolgens op het gewenste landschapsgebied in de tuin bevestigd en verlicht door een klein zonnepaneel bovenop de paal. Hierdoor ontstaat er een realistisch en sfeervol lichteffect in de tuin dat lijkt op dat van natuurlijk zonlicht.

Zonneverlichting omvat ook verschillende opties op het gebied van lampen. Hoewel in veel van deze apparaten nog steeds standaardgloeilampen worden gebruikt, hebben nieuwe ontwikkelingen in LED-lampen ze veel efficiënter en duurzamer gemaakt dan de traditionele. Led-lampen, of light-emitting diodes, zijn nu ongeveer 75 procent efficiënter dan gloeilampen, waardoor ze een haalbare optie zijn voor gebruik in buitenverlichtingsapparatuur.

Een ander aspect van zonne-verlichting om uit te checken bij het kiezen van het type dat u wilt gebruiken, is hun vermogen om elektriciteit te gebruiken of niet. De meeste lampen op zonne-energie gebruiken de kracht van de zon om hun energie op te wekken. Dit betekent dat ze niet afhankelijk hoeven te zijn van elektrische energiebronnen, zoals elektriciteitscentrales of hoogspanningsleidingen. Daarom kunt u er zeker van zijn dat uw lampen ook in de slechtste weersomstandigheden werken. Het enige waar u op moet letten, is dat u teveel elektriciteit gebruikt, omdat dit bij iedereen een elektrische schok kan veroorzaken en de zonnepanelen kan beschadigen.

Als je het hebt over de verschillen tussen traditionele verlichting en het gebruik van lampen op zonne-energie, moet je ook begrijpen hoe gloeilampen werken. Gloeilampen zijn eigenlijk behoorlijk inefficiënt en verkwistend. Ze geven kooldioxide en stikstof af aan de lucht, die vervolgens reageert met het water in de bol en warmte produceert. Hierdoor verliest de lamp na verloop van tijd zijn helderheid en heeft hij in feite een paar uur helder licht nodig voordat hij weer normaal begint te worden.

Lampen op zonne-energie verliezen hun helderheid echter niet na verloop van tijd, maar gebruiken de kracht van de zon om energie op te wekken. In plaats van zijn helderheid te verliezen, wordt de energie opgeslagen in het apparaat zelf en gebruikt die energie direct. Het apparaat verliest alleen zijn energie als er geen direct zonlicht door het raam valt. Hierdoor kan de energie heel lang meegaan en zonder enige verslechtering van de kwaliteit van het geproduceerde licht. Dus of uw tuin nu net is opgeknapt met verlichting of dat u extra beveiliging moet toevoegen, dit type van Solar tuinverlichting  hoeft geen permanent kenmerk te zijn.